מוקצה מחמת חיסרון כיס השייך לאדם אחר

שאלה:

שלום רב, האם חפץ יקר שיוגדר כמוקצה מחמת חיסון כיס לאדם אחד אסור בטילטול גם לאדם אחר שהחפץ אינו שלו? האם יש הבחנה כאשר בעל החפץ הוא קרוב משפחה או חבר של המטלטל שכן אז יש לחפץ חשיבות נגזרית בשביל המטלטל?

תשובה:

בודאי הכל נקבע לפי הבעלים, שהרי הוא זה שבסמכותו לקבוע לזה מקום ולהקפיד שלא ישתמשו בזה שלא לצורך התשמיש המיועד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבעלים מסכים שיזיזו את המוקצה למשל, הורים שמרשים שיזיזו חפץ יקר על מנת שיוכלו לשבת שמה , אבל הבנתי שבמוקצה מחמת חיסרון כיס אפילו לבעלים אסור להזיז לצורך מקומו, ושאלתי הייתה לגבי מי שאינו הבעלים