כמה פרשיות בתפילין וכיצד מונחות?

שאלה:

בס"ד

שלום הרב לעניין תפילין של ראש ותפילין של יד
1) כמה פרשיות נמצאות בכל אחת מהן? והאם יש הבדל בין האשכנזים לספרדים?
2) האם יש חלוקה בתפילין של יד כמו בתפילין של ראש?

תשובה:

שלום וברכה

פרשיות התפילין הן הלכה למשה מסיני ואין בזה חילוקי מנהגים כמובן. יש ארבע פרשיות: קדש, שמע, והיה אם שמוע, והיה כי יביאך [זה הסדר לפי רש"י]. בתפילין של יד הכל נכתב על קלף אחד ארוך ונכנס בתוך בית אחד ללא מחיצות, ובתפילין של ראש זה נכתב על ארבעה קלפים שונים וכל אחד בתוך בית משלו.