תביעה בבית דין לעבודה

שאלה:

עזבתי עבודה לאחר שלא קיבלתי מהמעסיק את הכספים והתנאים הסוציאליים המגיעים לי עפ חוק.האם אפשר להגיש תביעה בבית דין לעבודה?! לדוגמא לא הופרשו לי כספים לקופת גמל.לא קיבלתי פיצויים ועוד

תשובה:

שלום וברכה,

בית הדין לעבודה דינו כבית משפט, ואסור לפנות לערכאות. והפונה לערכאות מרים יד בתורת משה. על כן יש לפנות תחילה לבית דין. ואם הלה יסרב להופיע בבית דין, בית הדין יתן היתר לפנות לערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 88 עמוד 6