פנה למודעה על דירה ולא ידע שהוא מדבר עם מתווך האם חייב בתיווך

שאלה:
שלום רב
אני שכרתי דירה בתקופה שחוק השוכרים הוא. מתחייב לשלם דמי תיווך מי שהזמין את שרותי המתווך. ראינו פרסומת של דירה ויצרנו קשר בקשר לפירסום. בכל השלבים, המתווך לא אמר או רמז שום דבר על תשלום תיווך . אחרי ששילמתי את החוזה שכירות הוא מתקשר אלי לגבות דמי התיווך. אפילו בטלפון שיקר שאישתי חתמה אצלו על התשלום ביקשתי את המסמך לראות את החתימה אז הוא הודה שהיא לא חתמה. אני לא בקשתי את שרותי המתווך, יצרתי קשר בגלל פרסומת על הדירה. המתווך תובע דמי תיווך האם אני חייב לשלם לו.
תודה מראש

תשובה:
אם חשב שמדבר עם בעל הדירה ולא ידע שמדבר עם מתווך פטור מלשלם. ואם ידע שמדבר עם מתווך  וידוע לכל אדם שצריך לשלם עבור העבודה של המתווך על כן הקליינט אינו יכול לפטור את עצמו שלא חשב שצריך לשלם כסף מפני שמובן מאליו שאדם לא עובד בחינם ללא תשלום.

הרבנים המשיבים: הרב גבריאל לומברד הרב אשר דזימיטרובסקי והרב אברהם בוטרמן.