ערל שאינו נימול – להעלותו לתורה

שאלה:

בס"ד שלום הרב! אדם יהודי שלא עשה מילה כשהיה קטן והוא כבר בן 29 (חשוב לציין שאין לו קשר ליהדות) ועכשיו התחלתי להיות עימו בקשר. והצעתי לו לעשות בר מצווה ואז גיליתי שאינו מהול. הוא אומר שהרופאה שלו (גויה) אמרה לו שאסור לו לעשות ברית מילה מכיוון שיש לו בעיית עור שגורמת לו לגירודים. וגם אמא שלו שהיא רופאה אומרת לו שלא יעשה. ניסינו לשכנעו אך לא הועיל. האם מותר לעשות לו בר מצווה ולהעלותו לתורה שיברך את הברכות? וכן להניח תפילין? הרי הוא לא עושה זאת להכעיס אלא מבעיה רפואית. ובנוסף אני חושש שאם לא אעשה לו בר מצווה במקום אורתודוקסי הוא ילך למקומות רפורמיים וכיוצא בזה.

תשובה:

שלום וברכה

עצם היותו ערל מחמת הפחד לערוך ברית מילה אינה סיבה שלא להעלותו לתורה, יש סתם את הבעיה הרגילה להעלות לתורה אדם שהוא מחלל שבת בפרהסיה, ולכן אין להעלותו כאחד משבעה קרואים אלא רק להוספה, בענין זה תוכל למצוא הרבה תשובות עם מקורות ארוכים כאן באתר.

מקורות:

ספציפית על השאלה שלך בענין ערל, ראה שו"ת שבט הלוי ח"ז סי' יט. וע"ע שרידי אש ח"ב סי' י. כמובן שמי שמומר לערלות בזדון ואינו רוצה לימול אין להעלותו, אבל זה לא המעשה כאן.