השלמת תשלום על נסיעה שעברה

שאלה:

פעמים רבות אני עולה לאוטובוס שהוא מלא עד אפס מקום אני עולה מהדלת האחורית ואין מכשיר לתקף את הרב קו או שהוא לא עובד מחמת הצפיפות אני לא יכול להגיע לנהג האם אני חייב לשלם אח"כ וחלק נוסף בשאלה במידה וחייבים לשלם כיון שיש מעבר לפעמים אני לוקח עו אוטובוס ואשלם באוטובוס הבא האם די בזה או כיון שצריך לתקף בכל נסיעה נותר עלי חוב

תשובה:

שלום וברכה,

אם כל מכשירי התיקוף של האוטובוס לא פעלו, אין חובה על הנוסע לשלם, וגם לא בפעם אחרת. כך היא הוראת משרד התחבורה.

אבל אם המכשיר של הנהג עובד לא נפטר הנוסע מהתשלום, ועליו להעביר את הרב קו לנהג – גם בזמן שהאוטובוס עמוס. ואם עבר ולא שילם יש לשלם בפעם אחרת.

לפי התקנון יש לתקף בכל נסיעה. ואם נסע ולא שים, ומיד אח"כ נסע באוטובוס אחר  – תוך זמן התיקוף – הרי זה שילם את חובו לא נותר עליו חוב.

בהצלחה.