האם מזיק שתיקן את הנזק יש עליו חיוב להודיע לניזוק

שאלה:

אני שוכר יחידת דיור, ובאחד הימים נתתי מכה לקיר גבס ועשיתי בור חור.

תיקנתי את הנזק בצורה מקצועית.

האם חובה עלי לספר על הנזק שנגרם?

תודה מראש!

תשובה:

אין עלך חיוב להודיע אם התיקון הוא מושלם. ואין לבעל הבית תועלת ונקפא מינה אם ידע שתוקן הקיר. [1]

[1] גמרא ב"ק דף נז' ב' שו"ע חו"מ שנה' א'  גנב לו מעות והבליע לו בחשבון ונתנם לתוך כיסו, אם יודע מנין המעות שלו, יצא, וכמו שגנב יוצא ידי חובה השבה ללא דעת בעלים כשהבעלים יודע לשמור על הכסף שהושב לו הוא הדין מזיק שתיקן כראוי שאין צריך להודיע לבעלים אם אם לו נפקא מינה.

הרבנים המשיבים: הרב גבריאל לומברד הרב אשר דזימיטרובסקי והרב אברהם בוטרמן.