א-ל מלך נאמן – מתפלל בציבור אבל אינו אוחז עם החזן

שאלה:

לפי השיטות שאמירת קל מלך נאמן לפני קרי"ש היא בשביל להשלים רמח תיבות מה הדין באחד שמתפלל עם הציבור אבל אוחז לפני קריאת שמע, האם צריך לומר קל מלך נאמן?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי אמירת החזן ה' אלוקיכם אמת, האם היא מועילה גם למי שבאמצע קריאת שמע עדיין, כבר הכריע השערי תשובה בסי' סא ס"ק ב בשם סדר היום שזה אכן מועיל. אלא שאם בשעה שהחזן אומר ה' אלוקיכם אמת הוא עדיין בברכות קריאת שמע, ראה אישי ישראל תשובות בסוה"ס סי' מו בשם הגר"ח קנייבסקי שלא יפסיק באמצע הברכה להאזין לחזן, ובמקרה זה נראה שדינו כיחיד שאומר קל מלך נאמר או מכוין בט"ו ווין של אמת ויציב כמובא בשו"ע שם.