מנהל עמותה שמועל בכספים

שאלה:

בס"ד שלום נכבדי, מתחילת השנה העברית נתרם כסף בבית הכנסת לרווחת ציבור המתפללים, הכסף הועבר ישירות למנהל העמותה, מנהל העמותה החליט לקחת חלק נכבד מהכסף ולהפנות אותו לבית הכנסת שלו שבעתיד יבנה, כמו כן בקשנו ממנהל העמותה שימציא לציבור דוח שקיפות בכל הנושא להתנהלות הכסף בעמותה והוא דוחה אותנו על הסף, מה אנחנו אמורים לעשות? ממתינים להתייחסותך תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הצגת הדברים, ברור שמנהל עמותה לא יכול להעביר את הכסף למקום אחר. ואם הכסף נתרם לבית כנסת זה, אסור להעביר לבית כנסת אחר. מנהל עמותה אינו בעלים על העמותה ולא בעלים על הכספים, המנהל שליח של הציבור בלבד.

אם אתם רואים שנעשה עוול עליכם לתובעו לדין תורה.

בהצלחה.