קיום עונה

שאלה:

אשתי באה אלי רק בליל טבילה. שני בעיות:
א) אני תמיד חושש שאני עובר על "ועונתה לא יגרע" וממסתמך בדיעבד על כך שאם היא לא דורשת יותר אולי זה לא בוער לה ונותן לי מקום לפטור אך עדיין ליבי נוקפני על כך.

ב) נמאס לי כבר מההמתנה והנסיון ניחוש אם הלילה היא כן תרצה או לא תרצה.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה זה לא נכון שהיא אמורה לבוא אליך, אדרבה, אין דרכה של אשה לתבוע בפה… ולעצם הענין האם דיברתם על כך פעם גלוי? מה היא רוצה ומתי וכיצד? אולי כדאי יותר להגדיר את זה אם זה לא קורה אצלכם ספונטני… תתייעץ עם מדריך חתנים כיצד לבצע את הקירבה הזו באופן שיגרום לה לחפוץ בכך.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כזאת תשובה מהירה? ממש לצאת מהכלים להתפעלות!

    לעצם העניין – הגעתי למצב שכל פעם שהיא הולכת לטבול מתחשק לי להגיד לה לא תודה. אין צורך. שלא תטרח יתר על המידה. מספיק לך פעם חודש? מספיק לי פעם ברבעון!

    ואני כבר לא מתכוון שהיא תתבע בפה חלילה. זה הרי ממש אסור. אלא פשוט שתתחיל להבין את הרמזים שאני משגר לה במהלך החודש!

  2. אין לך ברירה אלא לפתוח איתה את הנושא לראות למה לא חסר לה, אולי היא בחוסר סיפוק מיני שגרם לה למאוס בענין, אולי סיבה אחרת… בכל מקרה כזה המצב אין מקום להסתפק ברמזים יש לפתוח את הנושא ובמידה שזה אינו מתבהר ומתבאר ביניכם, יש לפנות ליעוץ זוגי רבני. בהצלחה