צואת יונה על הכובע בתפילה

שאלה:

מעשה שהיה היה עומד בתפלת י"ח, והגיע עוף מעל ראשו ועשה צואה על ה"מגבעת" [היה זה ב"כותל המערבי" למתעניינים היכי משכח"ל..] ונסתפק אם מותר לו להמשיך ולהתפלל כך, או שצריך להוריד המגבעת ולהתפלל בלי (והוא לא מתפלל לעולם בלי מגבעת), או ללכת ולמצוא נייר כדי לנקות וכו'. או להמשיך ולהתפלל. מה הדין? אשמח לקבל תשובה עם מקורות!

תשובה:

שלום וברכה

למעשה צואת יונה שאין לה ריח לא נחשבת צואה, ואין חיוב הרחקה, ראה סי' עט סעי' ד. לכתחילה יש לנקות אם אפשר משום כבוד התפילה וכדי שיוכל לתרכז, אבל אין בזה חיוב של גדרי צואה.