מקווה חב"ד או מקווה רגיל?

שאלה:

שלום לכבוד הרב אנחנו ספרדים ואישתי טבלה עד היום במקווה רגיל לא בור תחת בור .שאלנו כמה רבנים וכולם אומרים שהמקוואות כשרים הן בור תחת בור והן המקווה הרגיל .אנחנו כספרדים רוצים תשובה אחת ולא מסתפקים בתשובה שכולם כשרים חלילה אישתי רוצה לדעת מה עדיף בשבילה כספרדיה תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שמי שאמר לכם כך הוא חסיד חב"ד, כי רק למנהג חב"ד צריך בור תחת בור, אדרבה יש שחששו שבמקוה חב"ד יש בעיה הלכתית, אמנם הגר"ע יוסף הכשיר גם במקוה חב"ד שהוא בור תחת בור, אבל ודאי עדיף לה המקוה הרגיל.

מקורות:

יש שחששו שבמקווה חב”ד שהבור מי גשמים הוא תחת המקווה יש בעיה של “קטפרס”, אולם בס’ טהרת הבית ח”ג עמ’ שטז – שיח האריך מאוד להוכיח מדברי אחרונים רבים שאין כל חשש בענין, באופן כללי לא היתה דעתו נוחה מבניית כאלו מקוואות כיון שזה מייקר את עלות הבנייה ועלולים על ידי כך להמנע מבניית מקוואות אחרים [כאשר מדובר בכספי המועצה הדתית שקצובים ומוגבלים].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אכן (לדעות שהזכירו חששות שונים) הוכיח הרב ב"טהרת הבית" שמקווה חב"ד כשר למה מסקנת התשובה היא שעדיף מקווה רגיל?