הקב"ה מתחרט על מעשיו?

שאלה:

אבל ה' ידע שהעולם לא יכול להתקיים במידת הדין אז למה הוא הביא את המבול? למה מלכתחילה הוא לא ברא במידת הרחמים? הוא ידע שאין העולם יכול להתקיים במידת הדין גם לפני שהביא מבול

תשובה:

התשובה לכך מאוד עמוקה ואני מסופק אם תביני את דברי, זה ממש מופשט ועדין, ואני אכתוב בכל זאת: כשאומרים שהקב"ה רצה לברוא את העולם במידת הדין, אין הכוונהש הוא רצה משהו ואחר כך התחרט וממילא אין משמעות לרצונו… בכל לא… הרצון של ה' קובע תכלית ויעוד בבריאה והוא עצמו משפיע גם אחרי שיתוף מידת הרחמים. אינו דומה עולם שנברא בשיתוף מידת הרחמים לכתחילה לעולם שנברא מתוך רצון ותכלית של דין מדוייק ונעשה בו שיתוף מידת רחמים מתוך צורך של דיעבד. לכן כך בדיוק קיום התכלית האלוקית, שהמוקד והעיקר יהיה במידת הדין, ואכן צדיקי הדורות סביביו נשערה מאוד ינהגו עמהם בדין, וכלפי שאר העולם יהיה שיתוף מידת רחמים.