בעלי חיים טמאים בבית

שאלה:

החזקת בעלי חיים טמאים בבית כגון אוגרים וכדו' , האם יש להמנע מכך או שאין בעיה לאפשר לילדים להחזיק בהם ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לגדל אוגרים או תוכים ארנבים וכדומה בבית.

מקורות:

בשו”ת חסד לאברהם יו”ד סי’ ט’ כתב שאסור לאדם לגדל ארנבות בתוך ביתו (אמנם כתב שם הטעם מפני שרובם מגדלים אותם לאכילה), וכן כתב בשו”ת לבושי מרדכי מהדו”ת יו”ד סימן ג’. אך כיום שרובם מגדלים אותם לנוי ולהשתעשע בהם מסתבר שמותר לגדלם. ויעוי’ גם בשו”ת יכין ובועז חלק ב’ סימן כ”ה שהתיר לסחור בקופים, וכן כתב בברכי יוסף יו”ד סי’ קי”ז סק”ב (בשיורי ברכה) לגבי ציפורים המנגנות.