אתרוג מורכב

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב גידלתי עץ אתרוג בעציץ פלסטיק גדול מנוקב . העץ בין כ 10 שנים ונותן אתרוגים . לא שמתי לב שממש צמוד אליו גדל עץ לימון קטן עדיין ..האם האתרוגים שיצאו נקראים מורכבים ? דבר נוסף יש לי שלישית עצי אתרוג בעציץ פלסטיק האחרון הרחוק ביותר מעץ הלימון כ 2 מטר. במידה והראשון מורכב אז כל הצמודים לאתרוג מורכבים נחשבים מורכב ? תודה רבה

תשובה:

אינני יודע למה אתה מתכוין צמודים… בעץ דין כלאים והרכבה בכלל הוא רק כאשר זה ממש מורכב כמו נתינת עין או הברכה או הרכבה בגרעינים וכדומה, אם הם שני עצים שונים שכל אחד יוצא מגזע ושורשים נפרדים זה לא מורכב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז לא צריך להרחיק מעצי הדר ובמיוחד מאתרוג מרחק מסויים בין עץ לעץ אין מצב של יניקה מהשורשים ?

    ולכל הדעות האתרוגים לא מורכבים בכלל נכון ,?!