אדם הראשון נאסר באכילת בשר?

שאלה:

רשי בפרשה פרק ט פסוק ג כותב שהקבה לא הרשה לאדם הראשון לאכול בשר, ואיך זה מסתדר עם המדרש שמלאכי השרת היו צולין לו בשר ומסננים לו יין, הרי עדיין לא הותר אכילת בשר?

תשובה:

שלום וברכה,

יתכן והאיסור לאכול בשר נאמר אחרי שחטא אדם הראשון וגורש מגן עדן, וכן בפסוק אחר שחטא כתוב שה' אמר לאדם (ג, יח) ואכלת את עשב השדה, ושם נאסר עליו לאכול בשר. אבל בעודו בגן עדן היה מותר באכילת בשר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הגמרא בסנהדרין נט: מביאה האיסור אכילת בשר לאדם הראשון בראשית א' כ"ט "לכם יהיה לאכלה" ועי' רש"י על הפסוק והוא עדיין בגן עדן.
    עי' גם מהרש"א ה"א שבשר מבהמה שמתה מאיליה העתיד להית טמא אין מלאכי השרת מתעסקים בו.