דינוזאורים – איך נכחדו?

שאלה:

שלום, רציתי לדעת כיצד נכחדו הדינוזאורים?כי הבנתי שנח הכניס 2 גורי ראמים לתיבה ואפילו חז"ל מספרים שדוד טיפס על ראם כי הוא חשב שזה הר, אז איך נכחדו הדינוזאורים?כי נח לקח איתו לתיבה 2 גורים

תשובה:

אינני יודע, אבל הכחדת מינים הוא דבר שהנעשה אורח קבע בכח הטבע, בכל שנה נכחדים מינים מסויימים של בעלי חיים, עם כל המלחמה שמנהלים בענין אירגוני צער בעלי חיים וכו'.. אגב לא ברור לי שהראם זהה הוא הדינוזאור ואם אכן היו כאלו יצורים, ידוע מדברי התפארת ישראל שסבר שאכן היו ויש שחלקו עליו, אבל זה לא נוגע לעצם שאלתך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כיצד הדברים מתיישבים עם דברי החינוך במצוה תקמה
     כלומר שחפצו ברוך הוא בקיום המין, ועל כן לא יכלה לעולם מין מכל מיני הנבראים, כי בהשגחת החי וקים לעד ברוך הוא על הדבר ימצא בו הקיום, ובהניח האדם דעתו על זה יבין דרכי השם ויראה כי המשכת קיום המינין בעולם שלא כלה ואבד אחד מכלם מביצי כנים ועד קרני ראמים מיום שנבראו הכל במאמרו וחפצו על זה.

  2. אינני יודע זו שאלה מענינת. אולםי הכוונה לכללות המינים ולא לפרטים. כלומר אם נניח סוג מסויים של קוף יכחד עדיין יש סוגי קופים אחרים, אינני יודע…