קיבלתי סדרת שיעורים לשימוש עצמי

שאלה:

שלום לכבוד הרב, בעבר הייתי בישיבה עם גמ"ח שיעורים, ובין הדברים היה ג"כ קבצי מאמרים שנכתב בתיקייה שמותר להעתיק ע"מ להשתמש ואח"כ למחוק. האם מותר לי להדפיס קבצים אלו ע"מ לקרא בהם ואח"כ למחוק? האם חייבים למחוק בסוף את הקבצים? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להשתמש בשיעורים שקיבלת ברשות, ולכן מותר לך להדפיס לצורכך האישי. מותר לך להשאיר את הקבצים ואת התוכן אצלך בצורה פרטית, ולא להעביר לאחרים. הבקשה למחוק כוונתם שלא יעבור הלאה. ואם התכנים שמורים אצלך ולא עוברים הלאה – מותר.

בהצלחה.