עליה לתורה בשבת שהיא היום השביעי לאבלותו

שאלה:

בס"ד, האם אפשר לעלות לתורה יהודי שקם מהשבעה של אביו בשבת בבוקר?

תשובה:

שלום וברכה

אבל שקם מהשבעה בשבת בבוקר, ולפי שזהו היום השביעי לאבלותו, מעיקר הדין רשאי לעלות לתורה, אולם נהגו שאינו עולה אלא במנחה.

מקורות:

ראה דעת תורה סי' ת בשם עיקר הד"ט, וכ"כ בזרע אמת ח"ב סי' קטו שהוא רשאי לעלות לתורה בשחרית, אולם בגשר החיים פרק כא יד-ב כתב שהמנהג שאינו עולה אלא במנחה. וזאת משום שגם בימי החול המנהג שהאבלים קמים מאבלותם לאחר התפילה ולא לפניה.