האם אני צריכה גט לחומרא?

שאלה:

הי שלום אני התגרשתי לפני עשרה חודשים. בערך חודש וחצי אולי חודשיים אחרי גירושים קיימתי יחסי אישות עם הגרוש שלי פעם אחת. אף אחד לא ראה אותנו עושים את זה ולא ידע מאז לא היה בנינו שום דבר נוסף אני רוצה לדעת אם יש צורך בגט לחומרא? כי חלק אומרים לי שכן וחלק אומרים לי שלא. ושרציתי לעלות את הנושא הזה מולו הוא פשוט סירב לשמוע על כך.

תשובה:

שלום רב,

אם לא היו עדים שראו את הייחוד (שהייתם ביחד במקום). אין צורך בגט. כלומר, ברור שלא מדובר שהעדים צריכים לראות את מה שנעשה. אלא די בכך שהם רואים את היחוד כדי לבדוק אם יש צורך בגט לחומרא. כמובן שישנם הבטים נוספים בשאלה זו. אבל הנושא המרכזי כאשר אין מגורים משותפים הוא האם יש עדים שראו את הייחוד או לא.

ראה עוד שו"ע אבה"ע סי' קמט.