ברכו בסוף התפילה – מי אומרו?

שאלה:

ב"ה שלום רב, כאשכנזי אני עולה לסטנדר לחיוב תפילת ערבית והגבאי טוען שלאחר קדיש יתום, לא על החזן לומר " ברכו את ה' המבורך" מה שהיתומים אומרים בסוף קדיש ערבית. אשמח לדעת את ההלכה? האם אני כחזן בחיוב יכול גם לומר. תודה

תשובה:

בודאי שאתה יכול לומר, אבל נכון הדבר שאם יש עוד אבל בבית הכנסת שאינו עובר לפני התיבה נהגו לתת לו לומר את הברכו, כדי בעצם לחלק את הזכויות באופן מעט יותר שוויוני בין האבלים. אם אין עוד אבל בבית הכנסת ודאי אתה הוא זה שאומר את הברכו.

יום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב
    ספרדי אמר לי שאין דין כזה אצלם ואפילו כשהוא אומר קדיש "כמצטרף" (לא ברור לי למה) הוא רשאי להגיד ברכו במקום מי שבי"ב חודשים. יש מקור לזה.
    תודה

  2. שלום רצתי לישאול אם אחד המתפללים אמר קדיש דרבנן במקום קדיש יתום ולאחר מכן אמר ברכו שח במקומו ולאחר מיכן המשיכו
    לקוה אל השם וארו קדיש דרבנן אך לא אמרו ברכו
    עד שאחד המתפללים אמר למה לא אמרתם ברכו זה המקום למרות שאמרו לפני כן מה הדין לגבי המקרא
    גם לדעת המקובלים

  3. ודאי שאין מקום לומר ברכו פעמיים, טעם הברכו בסוף התפילה בעיקרו הוא בשביל המאחרים, וכבר אמרוהו. אגב, לפי נוסח אשכנז, בימים שני וחמישי שאומרים ברכו בקריאת התורה לא אומרים כלל בסוף התפילה, והגם שעל פי סוד יש ענין לומר דוקא בסוף התפילה, נראה שגם במקרה שלכם כבר סוף התפילה לענין זה..