עריכה תורנית בערב שבת לאחר מנחה קטנה

שאלה:

זה מספר שנים שהנני עוסק בעריכה תורנית במשך רוב ככל שעות היממה, כעת התעוררתי לעניין ערב שב"ק אחר מנחה קטנה שמבואר בשו"ע או"ח סי' רנא שאף לכתוב ספרים בשכר אסור, וכיון שהנני מקבל לפי 'שעות', לכאורה אסור לי לעסוק בזה בערב שב"ק אחר מנחה קטנה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן כתיבת חידושי תורה בשכר אסורה ביום שישי לאחר מנחה קטנה, כפי שציינת נכונה מדברי השו"ע ושאר פוסקים בסי' רנא סעי' ב.

שבוע טוב.