סמארטפון שאינו מסונן לאשה נשואה

שאלה:

לכבוד הרב שלום, ידועה חומרתה של החזקת סמארטפון לגבר השאלה היא האם אישה נשואה שעדיין אין לה ילדים יכולה להחזיק סמארטפון ללא חשש?

תשובה:

אין לשום יהודי ויהודיה להחזיק מכשיר שאינו מוגן ומסונן כהלכה, לא איש ולא אשה, לא רווקים ולא נשואים, הנזק לנשמה הוא אדיר וקשה מאוד לתקנו! זה אגב עשוי באופן ברור לגרום נזק בלתי הפיך לשלום הבית של אותו זוג, ואין כאן המקום להאריך בכך… הדברים ידועים ובדוקים.