מלמד שהחרים כדול לילד בכיתה א' בחיידר

שאלה:

בס"ד אחד הרבה'ס (לא של כיתה א') בחיידר החרים לילד בכיתה א' את הכדורגל שלו, בטענה שהוא שיחק בו בחצר במקום שאסור לשחק שם עם כדור כזה. הילד מעולם לא ידע ולא הבין שזה אסור, אלא לאחר מעשה והחרמת הכדור. לאחר שיחת טלפון עם הרב'ה של הילד ובקשה שיחזורו לו את הכדור, הוא אמר שלא הוא זה שהחרים ולכן אינו יכול להחזיר. הילד עכשיו בצער גדול, וגם מוגבל מאד בכך שלא יכול לשחק בכדור גם בשעות אחה"צ. האם מותר לרב להחרים ללא החזרה? האם לא גזל את ההורים?

תשובה:

כאשר מדובר בילד בכתה א' בודאי זה נשמע פעולה חריגה מאוד, מה גם שלא מדובר במחנך של הילד, יש לפנות לאותו מלמד שהחרים את הכדור ולבקש אותו בחזרה, במידה וזה לא מסתדר ולא יודעים במי מדובר, ניתן לפנות למנהל החיידר וזה בודאי יסתדר במהירות הרבה יותר רב ממה שאתם חושבים.