להתפלל ביחידות כדי שהאשה תוכל ללכת לבדיקה רפואית

שאלה:

שלום להרב, שאלה: אשה שעושה טיפול פריה וצריכה ללכת למשרד הרופאים לעשות בדיקת מעבדה אולטרסאונד וכו' לחודשים ראשונים בין קודם שהתעברה בין אחר שכבר התעברה לבדוק הכל בסדר ומפני שצריכה לעשות את זה מוקדם מאוד בבוקר קודם עבודתה מקשה לה לבעלה להתפלל במנין הכי מוקדם בקשה ממנו שהתפלל בבית ולא ילך בימים שהיא עובדת יותר מדי מוקדם תהיה לה צורך לעשות בדיקות אלו בבוקר , ומדובר ברב המקרים ימים שאין קריאת התורה אבל גם יכול להיות שבפעמים בשבוע שיצטריך לעשות הבדיקות אלו שיהיה גם ביום של קריאה. וטוענת שגורם יותר מדי לחץ לה, ושאינה יכולה להגיע כ"כ מאוחר לעבודתה אם ממתינה לו ואין מה לעשות על בדיקות אלה שהם הרופאים קובעים ימים מסוימים לבדוק ההורמונים וכו' וצריך להיות בדיוק. ובעלה אברך כולל, שזה יותר חמור מן אנשים רגילים שהוא ת"ח העוסק בתורה כמלאכתו . לכן מה הראוי לעשות בכהאי גונא? מצד אחד לא מוכח שהאשה תגיע מאוחרת לעבודה, או כ"כ מאוחרת כמו שמסופר שכבר היה אף שזה אינו דבר ודאי ובמקום לבקש מן הבעל להפסיד תפילה בציבור קדישים ואף קריאת התורה שהם דברים חשובים ביותר היה מצד אחד לה לבטוח בה' שהכל יסתדר וגם יש שכר על זה ויכול להיות להרבה מקרים שה' יעשה לה טובה זו. מצד השני קשה לומר לאנשים תבטח בה' אם האמונה עוד צריכה לימוד וחיזוק לסמוך על זה לעשות מעשה, מ"מ גם אפשר לומר לאנשי עבודה שיש צורך מפני טיפול רפואי להגיע כמה דקות מאור לבקש סליחה וברוב מקרים יבינו ויהיה בסדר במקום להפסיד מנין. לי פרטי לא נראה שום הצלחה לפחת דבר ה' מפני שום דבר שבעולם, וראוי למצוא כל מיני עילה או תרוצים לא לעבור על רצון ה' אף שגם שמתפללים בבית לכאורה עובדים את ה' ויוצאים ע"י חובה תפילה, אבל זה מאוד בדיעבד.ולא ראוה כן כ"כ צורך להפוך העקר לטפל. נשמח לשמוע חוות דעת על נושא. ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שאתה שואל מאוד עדינה, זה מאוד תלוי בנכונותה של האשה להקריב ובהבנה שיש לה לענין, אם היא תרגיש חלילה שלבעלה לא אכפת מהקושי שלה ומהחוסר נעימות שיש לה בעבודה וזה יביא לכעס ותרעומת ביניהם, זה ודאי לא שווה ולא נכון, שלום בית הוא דבר מאוד חשוב. ולכן הנכון לדבר על זה בצורה פתוחה כמה חשובה התפילה בציבור ולחשוב "יחד" כמה פעמים לדעתה היא יכולה לאחר לעבודה בלי שתהיה בעיה, עם הסבר שיש לה צורך רפואי, ומה שיסכימו ביניהם אחרי שיחה גלויה על חשיבות התפילה, כך יעשו חלק מהימים יתפלל בבית וחלק היא תאחר וכדומה, ובורא עולם יברך אותם בזרע של קיימא בנים ובנים בריאים מוצלחים וטובים בכל.