הגויה רחצה את הכלים החלביים והבשריים יחד

שאלה:

מנקה גויה שהיתה אצלינו בבית שטפה כלים חלבי ובשרי ביחד כשהמים העלו אדים (היא השתמשה בכפפות-הגנה) מה דינם של הכלים ושל הכיור?

תשובה:

לכאורה כיון שהמים היו ודאי בחום שהיד סולדת בו, וקשה לדעת איך זה פגע אם באופן של כלי שני או במישרין הכל התערבב ונעשה עירוי של מים רותחים מעל, יש להכשיר כלים אלו במידה ויודעים מה הם. במידה ולא יודעים יש לצרף כאן כמה ספקות ולהקל, אחרי 24 שעות להשתמש בכלים גם ללא הכשרה.

להבא יש למנוע אותה לחלוטין מלרחוץ כלים ולעשות כל פעולה במטבח ללא הדרכה והשגחה!