שתיית קפה שלא לצמאו

שאלה:

שלום לרב אם אני שותה כוס נס, שעירבבו את הסוכר כשהוא היה חם ולא רותח כך שאת ההרגשה של המתיקות אני ארגיש רק כשאגיע לקראת החצי השני של הכוס (קורה לי כל בוקר) ז"א שהעריבות לחיך תורגש רק באמצע השתיה… האם אני צריך לברך שהכל בתחילת השתיה אף על פי שכרגע לא מורגשת המתיקות או שלברך באמצע הכוס ברגע שמתחילה המתיקות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם אדם שאינו שותה לצמאו, שעל זה ודאי מברכים כמובן גם בלי טעם, כאשר אתה שותה דבר יש בו טעם – קפה, שגם בלי סוכר יש בו את טעם הקפה, ודאי מברכים עליו, כיון שודאי יש הנאה בטעם הקפה גם בלא טעם המתיקות…

שבת שלום.