שליח ששכר רכב והיה הנחה במילוי הדלק – ההנחה למי?

שאלה:

כידוע יש בבני ברק יש אפשרות לשכור רכב ע"י סיטי קאר שזה באופן עצמאי בטלפון עכשיו אני הוצרכתי להוביל מטה מתקפלת לסוכה ואני בקשתי מחבר שהוא מנוי בסיטי קאר שיקח רכב סיטי קאר ואני אשלם לו על הוצאות ולמעשה מה שהיה שבזמן הנהיגה הדלק ברכב היה מאוד נמוך והיה צורך לתדלק ובהחברה יש תקנון שאם הדלק פחות מרבע חייבים לתדלק ומקבלים זיכון של 10 שקל עכשיו ולמעשה ההוצאות של הנסיעה עלה 102 שקל אבל כיון שהיה לו זיכוי של 10 שקל נמצא שעלה 92 שקל עכשיו השאלה שלי למי שייך הזיכוי של 10 שקל לי או לחבר שלי כיון שלולי שביקשתי ממנו שיעזור לי אז לא היה לו הזיכוי של 10 שקל או כיון שהוא המנוי בסיטי קאר ולו לבד נותנים הזיכוי שייך להחבר שלי.

תשובה:

שלום וברכה,

הזיכוי הכספי שקיבל הנהג שייך למשלח. כל שליח שנשלח להוציא הוצאות ובסוף לא היה צורך בהוצאה, או שהצליח להוציא הנחה, ההטבה שייכת למשלח. וכן כאן ההוזלה ייכת למשלח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע ושך סו"ס קפג. וראה עוד ש"ך ריש סימן שלב לגבי שליח ששכר בזול יותר ממה שביקש המשלח, שההוזלה למשלח.