צבע רצועת תפילין שלא לשם קדושת תפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפני כמה חודשים שלחתי את התפילין שלי לבדיקה, והיה לי איזה סדק ברצועות של התפילין של ראש, וכדי שהבודק ישים לב לזה ציירתי חץ לכיוון הסדק עם המרקר של התפילין, ואז שמתי לב שזה לא יעזור כל כך וצבעתי את האזור עם המרקר כדי שהחץ לא יראה. האם הדבר הזה גורם לחציצה ? תודה מראש.

תשובה:

החץ לכשלעצמו אינו חציצה שהרי גם הוא שחור, ובלבד שצבעת את החץ, או לכל הפחות מה שצעתע עליו אחר כך לשם קדושת תפילין, אם לא צבעת לשם קדושת תפילין, יש לצבוע שם את אותו מקום ולומר קודם לכם – לשם קדושת תפילין. באופן זה הרצועה כשרה ממה נפשך, אם כתב על גבי כתב העליון הוא העיקר, גם כאן יש עליון כשר, ואם אינו מבטל את התחתון, גם כאן התחתון ביותר כשר. ראה משנה ברורה ופסקי תשובות סי' לג.