משקאות חריפים – כשרות

שאלה:

ידוע לי כי לא ניתן לשתות יין שנעשה ע"י גויים בשל "נסך". מה לגבי שיכר מחו"ל (גויים)? תודה מראש

תשובה:

משקאות חריפים שאינם באים מענבים אין בהם בעיה של יין נסך, אבל יש הרבה סיבות אחרות להצריך כשרות מוקפדת… אלכוהול יכול להיות עשוי מחומרים אסורים וכו', הרבה בעיות יש וכל משקה לגופו. לפעמים יש משקאות חריפים שיש בהם גם שאלה של יין נסך, משום שמאחסנים אותם בחביות עץ אלון ששימשו קודם לכן ליין כדי לתת טעם מיוחד במשקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עד לפני כמה שנים לא היתה בעיית כשרות בעניין שתיית משקאות אלכוהוליים
    אולם מאז שנפתח היבוא המקביל שאכן הצליח להוזיל את מחירם בשוק החופשי
    דאגו יבואני האלכוהול הרשמיים ללחוץ על הרבנות בשיטות שידועות רק להם לחייב בשתיית אלכוהול כשר בלבד
    כמובן שהרבנות והיבואנים הרוויחו הצרכן הפסיד

  2. לא הבנתי כל כך את דבריך, שכן יש בעיה ביצור האלכוהול שלפעמים מופק מענבים ולפעמים מופק מגבינת עכו"ם או איסורים אחרים, והוא חייב כשרות.