מנין הכריכות בתפילין

שאלה:

אם כרך על ידו במקום שבע כריכות בתפילין של יד- שמונה כריכות? יש כאן בעיה של איסור בל תוסיף ולא יוצא ידי חובת תפילין? ואם כרך תשע ועשר כריכות יש הבדל בדין? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה איסור בל תוסיף כי מנין הכריכות כלל אינו מעיקר המצוה. מנין הכריכות הוא רק ענין על פי סוד המובא בכתבי האר"י ז"ל. כמובן יש להקפיד על כך כדי לקיים אותו ענין נשגב.