מגיה שעושה הגהה לכתיבה שלו

שאלה:

שלום כבוד הרבנים. סופר סת"ם שכותב מזוזות וכו' והוא גם למד הגהה ומגיה, האם מותר לו לעשות בעצמו הגהת גברא על הסת"ם שהוא כותב? או שמה שאומרים שאין אדם רואה נגעי עצמו זה ממש להלכה בנידון דידן? או רק עצה טובה והנהגה נכונה?

תשובה:

שלום וברכה

כל סופר חייב להגיה בעצמו את החומר שהוא כותב, כך ידע היטב לשאול כשנדרש לכך, אבל נהגו שלא יסמוך על הגהת עצמו, משום שאינו רגיל לראות, והוא גם משוחד, יש לתת למגיה חיצוני.