לחתוך רצועות תפילין עם סכין

שאלה:

שלום וברכה! האם מותר לחתוך רצועות של תפילין עם סכין ואם כן מה שונה הדין מפתיליות הציצית שאסור

תשובה:

שלום וברכה

לגבי ציצית הובא ענין זה, ראה משנה ברורה בסי’ יא ס”ק סא, אבל זה ענין מיוחד בציצית משום שהיא מאריכה ימיו של אדם, כמובא בשבת לב ב, ומטעמים נוספים ראה מחצית השקל שם שיש ל”ב שיניים וגם מנין החוטים הוא ל”ב. לגבי רצועות תפילין לא הובא דבר כזה, ונראה פשוט שמנהג העולם לחתוך בסכין, אמנם יש שהורו שלא לחתוך בכלל כיון שהוקדשו למצוה, ראה חיי הלוי ח”ג סי’ ג.