כל הארץ שפה אחת

שאלה:

ב"ה
כבוד הרבנים
ברצוני לשאול , בתורה כתוב שאחרי המבול הייתה רק שפה אחת בעולם והיא לשון הקודש כי אחרי המבול נשארו רק נח ומשפחתו שדיברו בשפה הזאת ובה דיברו עם צאצאיהם שאחרי המבול .
אבל לפני המבול האם גם אז הייתה שפה אחת או כמה שפות ?
בברכה
קובי

תשובה:

שלום רב,

בתורה כתוב שעד דור ההפלגה כולם דיברו בשפה אחת, וחלק מעונשם של אנשי דור ההפלגה שאז נוצרו שבעים לשון. אם כך, אז אני מניח שכך גם היה לפני דור המבול.

ראה כאן מאמר שכתבנו בנושא של שבעים לשון ודור ההפלגה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ב"ה
    תודה על התשובה + הנספח.
    לזה התכוונתי בשאלתי האם מה שכתוב שדיברו "שפה אחת" זה מבריאת העולם או רק אחרי המבול . וחוץ מזה האם לפני דור הפלגה יכול להיות שבנוסף ללשון הקודש שכולם ידעו ודיברו , היה לכל עם או קבוצה שפה שניה שהייתה ייחודית רק להם .