דירה שפוצלה ועשו בה יח"ד נוספת – ועד הבית

שאלה:

בבנין מגורים של 8 דירות בנה בעל הדירה שתחת הגג והוסיף דירה של 3 חדרים לשכירות על הגג, ובעל הדירה בקומה כניסה חילק דירתו לשני דורות – אחד הוא גר בה, ויחידה לשכירת. לגבי ועד הבית בתיקון לצינור ביוב פנימי שמשמש כל הדירות השאלה אם יש טענה שמשום שניהם בנו או חילקו כדי לשכור ומקבלים כסף מהשוכרים אם הבעלים חייבים לשלם כנגד ביחידות כל אחד עוד חלק בועד הבית או לא? יישר כחכם!!

תשובה:

שלום וברכה,

מי שחילק את ביתו לשניים, צריך לשלם מחיר כפול לועד הבית. כמו כן מי שביצע הרחבה על הגג או בכל מקום אחר בניין המשותף, והפך את ההרחבה ליח"ד נפרדת, יש לשלם מחיר נוסף לועד הבית. אמנם אם היח"ד שנוספה לבניין הוא קטן מאוד יחסית מכל הדירות בבניין,  – דירת חדר או חדר וחצי, לעומת שאר דירות שגודלם 3-5 חדרים, נהוג שאותם יח"ד קטנות משלמים חצי או שתי שליש לועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

בזמנינו נהוג שכל יח"ד משלמים בשווה ועד הבית, ולא מתחשבים בגודל הדירה, ולכן כל דיירי הבניין משלמים בשווה תשלום לועד הבית. וכתבו פוסקי זמנינו שלמרות שנהוג לשלם לפי יח"ד, אמנם יח"ד קטנות שהם קטנות משמעותית מכל הדירות בבניין, יש לפחות מהתשלום. ראה עלון המשפט גליונות 42 -44.