שופט ששיקר

שאלה:

אם אפשר מקור או ציטוט , שופט שנמצא משקר בבירור , מחמירים איתו גם במחיר שיפסיד משרתו תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שופט שנתפס בשקר, יש לפטרו מעבדתו למרות שמפסיד את משרתו הנעלית. הגמרא קבעה כלל כל אדם שהתמנה לתפקיד על ידי הציבור ואותו אדם פשע במלאכתו וקלקל קלקול שלא ניתן להשיבו, יש לפטרו ללא התראה, ודינו כמותרה מראש על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה גמרא בבא בתרא דף כא ע"ב. וכן נפסק להלכה בשולחן ערוך חושן משפט הלכות אומנים סימן שו סעיף ח: "הנוטע אילנות לבני המדינה, שהפסיד, ויש אומרים דהוא הדין ליחיד) (טור), וכן טבח של בני העיר שנבל הבהמות, והמקיז דם שחבל, והסופר שטעה בשטרות, ומלמד תינוקות שפשע בתנוקות ולא למד (אפילו רק יום או יומים) (מרדכי שם), או למד בטעות, וכל כיוצא כאלו, והאומנים שאי אפשר שיחזרו ההפסד שהפסידו, מסלקין אותם בלא התראה, שהם כמותרים ועומדים, עד שישתדלו במלאכתם, הואיל והעמידו אותם הצבור עליהם.