התחייב לחברו תשלום של מונית וחבר הגיע בטרמפ'

שאלה:

שלום כבוד הרבנים. אדם סיכם איתי שישלם לי מונית להגיע למקום מסויים שהמחיר 400 והוא ידע שזה המחיר והסכים לשלם מחיר זה. אני מצאתי דרך אחרת להגיע למקום ב100 שקל. האם מותר לי לקחת את יתרת הסכום לעצמי?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהתחייב לשלם לך מונית, התחייבות זו מתפרשת בהלכה כהתחייבות ממון. ואם מצאת דרך חילופית להגיע בחינם או במחיר מוזל, או שהלכת ברגל, מותר לך לבקש את הסכות שהתחייב לך ולהשתמש בכסף לצורכך הפרטי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 29 עמוד ד מאמר ארוך בזה.