האדם אחראי למעשיו

שאלה:

למה כולם מדברים על חטא אדם הראשון? אפה חוה פה בתמונה? משום מה כמעט לא מזכירים אותה מעבר לשלושת המצוות שהיא קבלה ב"תמורה" לכך

תשובה:

כנראה זה בא ללמד אותנו, שנכון שעוון גדול הוא להכשיל את השני בעבירה, וחוה נענשה על כך, אבל בסופו של יום האדם החוטא הוא האחראי הבלעדי למעשיו! יש לנו תמיד הרבה תירוצים, הוא הכשיל אותי הוא אמר לי הייתי עייף וכ', זה לא עובד… האדם אחראי למעשיו ונושא בתוצאותיו לבדו…

שנזכה לכל הטוב! חודש מבורך!