משומד שחוזר ליהדות

שאלה:

כבוד הרב שלום וברכה, אני בן 16, ובמהלך מרד הנעורים שלי התנצרתי. ההתנצרות שלי לא הייתה תקפה לפי המדינה, אבל לפי הנצרות כן. חזרתי ליהדות ב-2015, ללא גיור, וחגגתי בר מצווה ב-2016. רציתי לשאול, מאחר ולא עשיתי שום דבר אלא רק הצהרתי שאני חוזר ליהדות וחזרתי לשמור מצוות, האם אני נחשב יהודי לכל דבר או שאני צריך להתגייר? נולדתי יהודי ואני אמות יהודי.

תשובה:

שלום רב,

מאחר שכתב הרמ"א ביו"ד סוף סי' רסח שישראל מומר שחזר בתשובה מדרבנן צריך לטבול ולקבל עליו דברי חברות (שהוא מקבל על עצמו מצוות והאת הדת היהודית) לפני שלשה אנשים. אז למרות שברוך השם היום חזרת בתשובה ומקיים מצוות ככל יהודי, עדיין אתה צריך לטבול ולקבל על עצמך לפני שלשה אנשים. אם זה קשה לך לחשוף את זה היום לפני שלשה אנשים המכירים אותך, אתה יכול לעשות זאת לפני שלשה אחרים שאינם מכירים אותך.

הרבה הצלחה בעתיד