חופשה בשנת אבל

שאלה:

שלום רב אבי מורי היקר סיים את ה- 30 על מות אימו, ונמצא בתוך שנת האבלות. אשמח לברר מהי ההלכה בנוגע לשנת האבל. א. האם ניתן ללכת לבריכת השחייה? ב. האם ניתן ללכת למכון כושר? ג. מהו הדין בטיוליים משפחתיים? והאם ניתן לצאת לקראת סוף השנה לצאצ לחופשה משפחתית בבית מלון וכדומה. חשוב לי לציין כי בנוגע לטיולים אם אבי לא יכול לצאת – זה אומר שהמשפחה בכללה לא תוכל לצאת. (עינינים טכנים) בנוסף על כך ישנה חשיבות בריאותית לכך שאבי ישהה בבריכת השחיה חדר כושר. ד. אילו איסורים כן חלים וכיצד? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה ללכת לבריכת שחייה ולחדר כושר, כמובן ללא מוזיקה, שזה אסור בשנת האבל.

בנוגע לחופשה שנתית משפחתית מצומצמת אין איסור, המנהג לאסור היה בטיול עם חברים, שם הנסיעה היתה כרוכה בשמחה יתירה והיא כעין מסיבת מרעים.

יש הרבה מאוד דינים לגבי שנת האבל, כדאי לרכוש ספר קיצור הלכות שמפרט זאת או לעיין במאגר השו"ת שלנו ערך אבלות, לא נוכל כאן לפרט את כל הדינים…

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.