פאה נכרית

שאלה:

איך יכול להיות שיש רבנים אשכנזים שמתירים פאה בדור הזה? איך הם פוסקים נגד הרב קנייבסקי?

תשובה:

הנושא של פאה נכרית אינו חדש, הוא נושא ישן שכבר נאמרו בו אין ספור פסיקות לכאן ולכאן, וכל אחד נענה בזה להוראות רבותיו ולמנהגי בית הוריו, נושא כל כך ישן שנאמרו בו כל כך הרבה דברים במשך דורות אינו קשור להוראת הרב קנייבסקי או כל רב אחר מסויים. תוכלי לראות בענין זה הרבה פסיקות כאן באתר לפי החיפוש פאה נכרית.