שומת נזק לשריטה ברכב

שאלה:

שרטתי דלת של רכב. בדלת זו הייתה כבר שריטה קיימת אך מעט יותר קטנה מהשריטה שאני עשיתי. כדי לתקן צריך לעשות צבע על כל הדלת (א"א לצבוע חלק) מה עלי לשלם

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבחון את הנזק שעשית. ואם סוג הרכב האם הוא חדש או ישן.

אם היו קיימים שריטות ואתה הוספת שריטה, אין עליך חובת תשלומים לבדך, אלא חלק מהתשלום של התיקון. בנוסף, אם הרכב ישן ולא מקובל לתקן את הרכב אין חובת תשלומים. אם הרכב חדש והשריטה שהוספת מצדיקה תיקון והדרך לתקן הוא צביעת כל הדלת, יש לשלם עבור צביעת כל הדלת. אמנם זה דוקא במקרה שהנזק הינו משמעותי ממש.

בהצלחה.