רופא מורה על טיפול והרב מורה לא לבצע את הטיפול

שאלה:

בס"ד מה הדין (ואם אפשר לקבל מקורות ) במצב בו הרופא מורה על טיפול והרב מורה לא לבצע את הטיפול?

תשובה:

שלום רב,

כפי שאתה מנסח את השאלה באופן הזה, התשובה היא מאד קלה, כי אם הרופא אומר שחייבים לטפל כך וכך אחרת זה מסוכן. אז ברור שפיקוח נפש עדיף על הכל. אבל לפעמים העניין הוא מורכב יותר דינמי ויש צדדים לכאן ולכאן, כאשר הרעיון המרכזי הוא שפיקוח נפש חשובה לכולם. אבל באופן כללי צריכים לדעת שאם הרופאים מסכימים על צורת טיפול X כי היא זו שתציל את החולה וכד', ודאי שחייבים לעשות זאת!