נזק של שריטה ברכב – חיוב תשלומים

שאלה:

היה מקרה היום, עשיתי שריטה ברכב אמנם שריטה קצת יותר משמעותית מסנטימ' אחד, וגם האוטו הנפגע לצערי בצבע לבן. אין לי מושג מה הנוהג של אנשים במקרה זה, אם לרוץ ולתקן או לא, נראה לי לכ' שלא, גם הרכב לא לגמרי מושלם ראיתי כמה שריטות קלות בקצת מקומות ברכב, האם יש עלי חובה לבדוק אם בן אדם נורמלי היה מתקן נזק זה? אני כבר השארתי פתק, אין לי מושג מי הבעלים, במידה ויתברר לי שע"פ ההלכה אין עלי חובה לתקן, האם מותר לי להגיד לו שזו טעות במספר, במידה והוא יתקשר?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבחון את סוג השריטה ואת סוג הרכב, אם הרכב חדש והשריטה משמעותית, ומקובל להוציא הוצאות כדי לתקן את השריטה, חייב המזיק לשלם עבור תיקון השריטה. אם הרכב מסוג ישן, או השריטה קטנה ולא משמעותית, ולא מקובל להוציא הוצאות גדולות כדי לתקן נזק כזה, אין המזיק חייב לשלם על הנזק. ועליו לשלם את ירידת הערך של הרכב. ואם אין ירידת ערך – פטור המזיק לגמרי.

על כן עליך לברר את המציאות מה אנשים היו עושים במקרה כזה כדי לדעת האם חל עליך חובת תשלומין.

בהצלחה.