מכירות פומביות של הוצאה לפועל

שאלה:

האם מותר להשתתף במכירות פומביות של דברים המעוקלים ע"י ההוצאה לפועל? לדוגמה, רכבים שנתעקלו מבעליהם ונמכרים במחיר נמוך מערכו בניגוד לרצון הבעלים

תשובה:

שלום וברכה,

יש להקל לקנות במכירה של הוצאה לפועל, למרות שפעמים שהמכירה שם נעשית לפי גדרי ההלכה. והטעם לכך שהשתתפות במכירה מעלה את מחיר, ויש בזה טובת הבעלים. דהיינו שהרכב יימכר בכל מקרה, אלא שאם ישתתפו הרבה אנשים המחיר יעלה ובעל הרכב ירוויח יותר.

בנוסף יש לציין שבמקרים רבים המכירה מותרת, כגון מכירה של בנק שהלקוח התחייב לכך, או בהתעסקות בין שניים שדנים שלא לפי דין תורה, שעל דעת כן התחייבו, כמבואר בתומים סימן קד ס"ק ג.

בהצלחה.

מקורות:

כן שמעתי מהגאון הרב מנדל שפרן שליט"א.