חפצים שהוכנסו למקלט – המשך

שאלה:

בס"ד

בהמשך לשאלתי http://din.org.il/2019/10/27/חפצים-אבודים-במקלט

ישנם כמה חפצים שהוכנסו על ידי אנשים שהוריהם גרים בבנין, הם הכניסו את החפצים ללא אישור, האם אני צריך להתחשב בהם.
כמו"כ ישנם חפצים שזהות בעליהם אינה ידועה, (רשום עליהם שם אך אין לאף אחד מושג של מי הם).
שאלתי היא אם אני אמור להתחשב בהם, מאחר שהחפצים הוכנסו שלא כדין.

תשובה:

שלום וברכה,

חפצים שהוכנסו על ידי קרובי דיירי הבניין, מספיק שייתלו פתק שמפנים ושהדיירים יודיעו לקרוביהם על פינוי החפצים. אם ישנם חפצים של אנשים שלא ידוע למי שייכים והחפצים אינם שייכים לדיירי הבניין, אין חובת השבה, ואם מונחים ימים רבים מותר לפנותם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מקורות באורך כאן