בעל מכה – מה עושים?

שאלה:

בעלה של חברתי מכה אותה לעיני הילד שלהם, חברתי חושבת שהיות והיא לא עושה בדיוק מה שנדרש ממנה זכותו של בעלה להכות אותה ועל כך היא לא מתלוננת וסופגת מכות חזקות ממש, מה שהביא אותה לספר ולהתיעץ איתי זה שלפעמים בעלה מכה אותה בכוונה לעיני הילד והיא לא רוצה שהילד יראה את זה אך כשהיא מנסה לומר לו הוא טוען שכך הילד ילמד מה תפקידה של אישה בבית ומה קורה כשלא עושה אותו, איך עלי להבהיר לה שאין לבעל שום זכות להכות אותה?

תשובה:

מה שאת מספרת הזוי לחלוטין! סיפור מזעזע של אשה מנוצלת ומוכה במצב נפשי מעוות וגרוע ממש! חייבים לשכנע אותה ליצור קשר עם רבנית שתסביר לה את זכויותיה, מה צורתו של בית יהודי, יש חובה גמורה להעמיד גבולות מידיים לבעל הזה, ובענין הזה היא תזדקק לעזרה מקצועית, ובמידה וזה לא יתאפשר יהיה צורך ליצור ניתוק, זה לא מצב שיכול להמשך, בשום אופן!

בשורות טובות.