ציצית נוטפת על הקרן בטלית

שאלה:

שלום, מבואר בשו"ע שציציות הטלית צריכות להיות נוטפות על הקרן. בפועל אני רואה שהמצב בו הציציות נוטפות כאמור לא מתמיד בטלית גדול, גם כשמדובר בקשירות שונות ובטליתות שונות. ראיתי בעבר מי שתפר בחוט תפירה רגיל לבן מעל לציציות בצורה שתחזיק אותן במקום, אך מצד שני לא ראיתי שהמנהג לעשות כן. עד כמה יש להקפיד על דין זה ומה נכון לעשות? האם יש מניעה להשתמש בחוט תפירה כנ"ל? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין להשמש בחוט תפירה כזה, שהרי כך הציצית תפורה בבגד ולא תלויה בו. הדרך הנכונה לעשות שיהיה נוטף על הקרן, הוא על ידי שמעט מכווצים את הקשר שיהיה מעט יותר מהודק, כך שהכנף מתקפל מעט, ואינו ישר לגמרי, וכך הקשר תפוס היטב ואינו יכול לעבור לצד התחתון. אני מקווה שדברי הובנו.