סגולת ריבת אתרוגים ללידה קלה

שאלה:

שלום רב, האם אכילת ריבת אתרוגים (שבירכו עליהם) מזרזת לידה? או שהיא פשוט סגולה טובה וטוב שיאכלו נשים בהריון..?

תשובה:

ידוע מבנו של הר"ח פלאג'י, רבי רחמים יצחק שכתב בספריו שאכילת ריבה מאתרוג שבירכו עליו בסוכות היא סגולה ללידה קלה, וראה בהרחבה בענין זה בחזון עובדיה סוכות דף תנ וכתב שהיא סגולה בדוקה. אינני מכיר מקור לכך שהיא מזרזת לידה [כמובן אם הגיע זמן הלידה בכלל הסגולה ללידה קלה לזרז אותה, שלא תהיה מקשה בלידתה…].

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם ישנה בעיה היום לאכול את הריבה מצד ונזהרתם לנפשותכם? מכיוון עקב כל הריסוסים והחומרים למניעת מזיקים ללא פיקוח מבוקר