פרודה שקיימה יחסי אישות עם זר לפני הגט

שאלה:

אשת איש פרודה זמן רב וחייה בדירה לבד מבעלה כאשר מחכה לקבל גט ומעדה חד פעמית בתשמיש עם גבר נשוי שגם בתהליך גיורשים וחי לבד מאישתו ומאוד רוצים להתחתן לאחר קבלת הגט של כל אחד האם זה מותר ואפשרי מחפשים כל היתר אפשרי

תשובה:

שלום רב,

מאחר שנראה שהם ידעו שיש בזה איסור אשת איש. אני לא רואה שום אפשרות שימצא היתר לכזה דבר. הרי הבועל והאישה יודעים היטב שהיה מעשה איסור וכי היא נאסרה לבעלה, אז נכון שכל עוד היא נשואה לבעלה היא משועבדת לו והבעל אינו חייב להאמין לה, כפי שעולה מהסוגיה בסוף נדרים. אבל לאחר שהם יתגרשו ודאי הבעל מחוייב להאמין לה שהיא אסורה לו וממילא גם אסורה לגמרי לבועל לכל הדעות. ראה עוד שו"ת אור שמח סי' א'.